Lübnan'daki BM barış gücü: İsrail'e karşı kendimizi savunabiliriz

Lübnan'daki BM barış gücü: İsrail'e karşı kendimizi savunabiliriz

Birleşmiş Milletler'in Lübnan'daki barış gücü UNIFIL İsrail'i kınayan bir açıklama yayınladı.

Lübnan'daki BM barış gücü misyonu UNIFIL Cuma günü yaptığı açıklamada son günlerde İsrail güçlerinin kasıtlı saldırılarına maruz kaldığını ve savaş bölgesindeki köylerde sivillere yardım etme çabalarının İsrail bombardımanı nedeniyle engellendiğini söyledi.

UNIFIL sözcüsü Andrea Tenenti Beyrut'tan video bağlantısıyla yaptığı açıklamada "Birkaç kez hedef alındık, beş kez de kasıtlı saldırıya uğradık. Şu anda UNIFIL'in rolünün her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Burada olmamız gerekiyor." dedi.

İsrail, UNIFIL güçlerinin Güney Lübnan'dan tahliye edilmesini talep etmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, UNIFIL'in kasıtlı olarak hedef alındığı suçlamalarını reddetti.

Ancak Tenenti buna itiraz ederek, anlattığı olaylardan birinde İsrail güçlerinin UNIFIL'in bir bölgesine girdiğini ve 45 dakika boyunca orada kaldığını vurguladı.

UNIFIL'in İsrail'e karşı kendini savunmayı düşünüp düşünmeyeceği sorusuna ise bunun bir seçenek olduğunu ancak şu anda gerilimi azaltmaya çalıştıklarını söyledi.

Tenenti ayrıca güney Lübnan'da kalan ve İsrail'in devam eden bombardımanı nedeniyle yardım görevlilerinin ulaşmakta zorlandığını söylediği sivillerle ilgili endişelerini de dile getirdi. Tenenti, "Mavi Hat boyunca ve hatta ötesinde birçok köyün harap olması ve yıkıma uğraması şok edici." dedi.

Tenenti ayrıca birkaç ay önce yapılan bir soruşturmada, İsrail ordusu tarafından UNIFIL üssü yakınlarında beyaz fosfor kullanıldığına dair bir belirti tespit edildiğini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.