Macron: Nükleer anlaşmadan çekilmenin faydası yok

Macron: Nükleer anlaşmadan çekilmenin faydası yok

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmenin hiçbir faydası olmadığını ve bu durumun Ortadoğu için tehlikeli olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmenin hiçbir faydası olmadığını söyledi

Macron, Uluslararası Fransa Radyosuna yaptığı açıklamada, "KOEP konusunda bizim ABD ile ihtilafımız var ve bu ihtilaf bu konu ile ilgili tepkimiz konusunda" dedi.

Macron, "Trump’ın ABD Cumhurbaşkanı seçilmesinden beri bir İran ile olan nükleer anlaşmanın korunması yönünde çaba sarf ettik, bizim tavrımız İran’ın anlaşmadan çekilmemesi yönündeydi, zira İranlılar anlaşmadan çekildikleri takdirde biz bir şey elde etmeyeceğiz ve onların nükleer faaliyetlerini denetleyemeyeceğiz" dedi.

Macron nükleer anlaşmadan çekilmenin hiçbir şekilde yararlı olmadığını belirterek, "Bunun Ortadoğu bölgesi için bir çok tehlikeleri olacaktır, fakat bana göre İran ile ilgili diğer konularda sert tutum yararlı." dedi.

Macron, "Fransa’nın İran ile stratejisi 4 ilkeli. Birincisi nükleer anlaşmanın korunması, ikincisi nükleer anlaşmada 2025 yılından sonra denetimlerin sağlanması, üçüncüsü İran füze faaliyetlerine denetim, dördüncüsü de İran’ın Ortadoğu'daki askeri nüfuzunun sınırlandırılması" dedi.

ABD devlet başkanı Trump'ın Mayıs ayında nükleer anlaşmadan çekilmesi Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilerle karşılanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.