Macron: Ukrayna'ya savaş uçağı vereceğiz

Macron: Ukrayna'ya savaş uçağı vereceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya Mirage 2000-5 savaş uçakları vereceklerini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Perşembe günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın Mirage-2000 savaş uçaklarını Ukrayna'ya transfer edeceğini ve Rus işgaline karşı Kiev ile yeni bir askeri iş birliğinin parçası olarak Ukraynalı pilotları eğiteceğini duyurdu.

Macron Fransız televizyonuna verdiği demeçte "Yarın yeni bir işbirliği başlatacağız ve Fransız üretici Dassault tarafından üretilen Mirage 2000-5 savaş uçaklarının Ukrayna'ya transferini ve Ukraynalı pilotlarının Fransa'da eğitilmesini duyuracağız" dedi.

Macron, bugün Paris'teki Elysee Sarayı'nda bir araya geleceği Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'ye pilotların bu yazdan itibaren eğitilmesini teklif edeceğini ifade etti.

Öte yandan Macron, Ukrayna'nın asker yetiştirme konusunda "büyük bir güçlükle" karşı karşıya olduğunun da altını çizdi. Fransa'nın 4 bin 500 Ukraynalı askerden oluşan bir tugayın tamamını eğitip donatacağını kaydetti.

Macron ayrıca Ukrayna'nın Batılı müttefiklerinden askeri eğitmen talep ettiğini belirterek "Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı 48 saat önce resmi bir mektupla tüm müttefiklere 'bizi daha hızlı eğitmenizi ve bunu bizim topraklarımızda yapmanızı istiyoruz' dedi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.