Mahmud Abbas: Hamas Gazze'ye saldırması için İsrail'e bahane verdi

Mahmud Abbas: Hamas Gazze'ye saldırması için İsrail'e bahane verdi

Zirvede bir konuşma yapan Abbas, Filistin hükümetinin uluslararası ve bölgesel ortaklarından beklediği mali desteği alamadığını da ifade etti.

Ramallah merkezli Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas Perşembe günü yaptığı açıklamada Hamas'ın 7 Ekim'de Filistin topraklarından gerçekleştirdiği saldırı ile İsrail'e Gazze'ye savaş açmak için bahane verdiğini söyledi.

Bahreyn'de düzenlenen Arap Birliği zirvesinde konuşan Abbas, "Hamas'ın 7 Ekim günü tek taraflı bir kararla gerçekleştirdiği askeri operasyon, İsrail'e Gazze Şeridi'ne saldırmak için daha fazla bahane ve gerekçe sağladı" dedi.

33. Arap Birliği zirvesi Perşembe günü Bahreyn'in başkenti Manama'da başladı ve Arap liderler devam eden İsrail-Hamas savaşının damgasını vurduğu bir toplantıda bir araya geldi.

Zirvede bir konuşma yapan Abbas, Filistin hükümetinin uluslararası ve bölgesel ortaklarından beklediği mali desteği alamadığını söyledi.

Abbas, "Arap güvenlik ağını harekete geçirmek, halkımızın direncini artırmak ve hükümetin görevlerini yerine getirmesini sağlamak artık kritik hale geldi" dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın sınırlı yönetimini yürüten Filistin Yönetimi'nin finansmanı, İsrail'in Filistinliler adına topladığı vergi gelirlerinin aktarılması konusundaki anlaşmazlık nedeniyle ciddi şekilde kısıtlanmış durumda.

Eski Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, uluslararası bağışçılardan gelen fonların da daraldığını ve 6 milyar dolarlık yıllık bütçenin yüzde 30'undan yüzde 1'ine düştüğünü söyledi.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum