Mahmud Abbas rejimi Gazze'nin başına geçmeye hazırlanıyor

Mahmud Abbas rejimi Gazze'nin başına geçmeye hazırlanıyor

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi'nin başbakanı, Gazze'deki siyasi sürece ilişkin açıklamada bulundu.

Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Mustafa Pazar günü yaptığı açıklamada hükümetinin Gazze de dahil olmak üzere tüm Filistin topraklarını yönetmeye hazırlandığını iddia etti.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada "Gazze'deki halkımıza yardım etmek ve Gazze'de iktidarda olacağımız güne hazırlanmak için hızlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor" dedi.

Filistin Başbakanı, AB dış politika şefi Josep Borrell'in, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik savaşını durdurmasının ardından Gazze'de iktidarı üstlenebilmesi için Filistin Yönetimi'ni güçlendirmeyi amaçlayan görüşmeleri için Brüksel'de bulunuyor.

Mustafa "Bir devletin kurumlarını inşa etmek istiyoruz. Gazze'nin yönetimi ve ertesi gün için net bir planımız olduğundan emin olmalıyız." dedi.

Mustafa ayrıca tüm Avrupa ülkelerini, bölgede kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik ilk anlamlı adım olarak Filistin Devletini tanıma konusunda İrlanda, İspanya ve Norveç'e katılmaya çağırdı.

Hamas'ın 2006'daki Filistin seçimlerini kazanmasının ardından Mahmud Abbas yönetimindeki El Fetih sonuçları kabullenmemiş ve yönetimi Hamas'a bırakmamıştı. Bunun üzerine yaşanan çatışmalar sonucunda Hamas 2007 yılında Gazze Şeridi'nde kontrolü sağlamış, Batı Şeria'nın kontrolü ise Abbas rejiminde kalmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum