Mali cuntası Bayraktar SİHA'larla katliam yaptı

Mali cuntası Bayraktar SİHA'larla katliam yaptı

Mali'nin kuzey kesiminde insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde yer alan Indjatafane yerleşiminde cunta güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısında çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre sivil yaşam alanını hedef alan saldırı 21 Ekim günü meydana geldi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Mali cuntası, sivil yerleşimi Bayraktar TB2 insansız hava araçlarıyla vurdu.

Pazar yerini hedef alan saldırıda çoğu çocuk en az 5 sivilin öldüğü, 14 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Kaynaklar saldırıda ölen ve yaralanan kişilere ait isim listesini paylaştı. Bazı yaralıların durumu ağır olduğundan ölü sayısının artabileceği belirtildi.

timbuktu-sivil.png

Mali ordusu saldırıya dair bir açıklama yapmazken, orduya yakın kaynaklar söz konusu saldırıda silahlı grupların vurulduğunu iddia etti.

Malili bir güvenlik kaynağı ise saldırıların ordu tarafından gerçekleştirildiğini teyit ederken "kurbanların sivillerin olduğunun açık olduğunu" belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan çocukların görüntüleri sosyal medyada servis edildi.

timbuktu2.png

Mali cuntasının bölgede düzenlediği saldırılarda Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçlarını kullandığı biliniyor.

Daha önce de Mali ve Burkina Faso'da silahlı insansız hava araçlarının kullanıldığı birçok sivil ölümü rapor edilmişti.

Cunta yönetimi geçtiğimiz dönemde Türkiye'den çok sayıda söz konusu insansız hava araçlarından satın almıştı.

Mali kuzeyindeki Tuareg gruplar geçtiğimiz aylarda yaptıkları açıklamada, Türkiye'ye çağrıda bulunularak, bölgedeki cunta yönetimlerine askeri destek sağlamaması talep etmişti. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Türk makamlarını, başarısız devletleri yöneten darbecilere, sivillerin katledilmesi ve altyapının tahrip edilmesi için kullandıkları insansız hava araçlarını tedarik etme politikalarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz."

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum