Mali ve Burkina Faso cuntaları Bayraktar SİHA'larla sivil katliamı yaptı

Mali ve Burkina Faso cuntaları Bayraktar SİHA'larla sivil katliamı yaptı

Mali'nin kuzey kesiminde insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin katledildiği bildirildi.

Rusya destekli Mali ordusu, geçtiğimiz günlerde ülkede yaşadığı ağır kayıpların ardından sivilleri hedef alan "intikam" saldırısı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 30 Temmuz günü Mali'nin kuzey kesiminde yer alan Tinzaouaten yerleşimi yakınlarındaki bir altın madeninde çalışan işçiler silahlı insansız hava araçları tarafından bombalandı.

Sudanlı, Çadlı, Nijerli ve Nijeryalı yabancı işçilerin çalıştığı bölgeye yönelik saldırının Mali ve Burkina Faso cuntaları tarafından ortaklaşa düzenlendiği, saldırıda Türkiye'den satın alınan Bayraktar TB2 ve Akıncı silahlı insansız hava araçlarının kullanıldığı ifade edildi.

27 Temmuz günü Tinzaouaten yakınlarında Rus Wagner güçleri ve Mali ordusu pusuya düşürülmüş, onlarca asker öldürülmüştü.

Bölge kaynakları, 30 Temmuz günü Tinzaouaten yakınlarındaki maden alanına yönelik bombardımanda 60 sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde, saldırıda hayatını kaybeden siviller görülebiliyor.

mali-30-tm.jpg

Türkiye'ye çağrı

Mali kuzeyindeki Tuareg silahlı gruplar tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye çağrıda bulunularak, bölgedeki cunta yönetimlerine askeri destek sağlamaması talep edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk makamlarını, başarısız devletleri yöneten darbecilere, sivillerin katledilmesi ve altyapının tahrip edilmesi için kullandıkları insansız hava araçlarını tedarik etme politikalarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz."

Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'den (CNİM) yapılan açıklamada da sivilleri hedef alan saldırı kınandı ve Türkiye'nin bölgedeki cuntalara silah satışına vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk yönetimi, bölgedeki darbeci yönetimlerle çocuklarımızı, kadınlarımızı ve yaşlılarımızı öldüren drone'ların satışı da dahil olmak üzere askeri ve siyasi anlaşmalarını sürdürmektedir."

Mali ve Burkina Faso'da 10 yıldan uzun süredir devam eden çatışmalarda ordu güçleri ilk olarak Fransa, daha sonra ise Rusya'nın desteğiyle çok sayıda sivil katliamına imza attı.

Bu katliamlarda şimdiye dek binlerce sivil hayatını kaybetmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum