Mali'deki insansız hava aracı saldırısında 11'i çocuk 21 sivil öldü

Mali'deki insansız hava aracı saldırısında 11'i çocuk 21 sivil öldü

Mali'deki askeri cunta tarafından kullanılan silahlı insansız hava araçlarının ülkenin kuzeyinde sivilleri hedef aldığı bildirildi.

Tuareg çoğunluklu gruplardan oluşan bir koalisyonun sözcüsü, Pazar günü Mali'nin kuzeyinde Cezayir sınırına yakın bir köye düzenlenen hava saldırısında 11'i çocuk 21 sivilin öldüğünü belirtti.

Tinzaouaten köyünde düzenlenen hava saldırısı, geçen yıl Mali'nin kuzeyinde askeri cunta ile bağımsızlık yanlısı silahlı gruplar arasında imzalanan barış anlaşmasının bozulmasından bu yana insansız hava araçları tarafından öldürülen en fazla sayıda sivili temsil ediyor.

"Azawad Halkının Savunması için Stratejik Çerçeve", Azawad olarak adlandırdıkları kuzey Mali'nin bağımsızlığı için mücadele eden Tuareg çoğunluklu gruplardan oluşan bir koalisyon.

Söz konusu koalisyondan yapılan açıklamada Pazar günü gerçekleştirilen saldırılarda bir eczanenin hedef alındığı, ardından da ilk saldırının düzenlendiği noktanın yakınında toplanan insanları hedef alan başka saldırıların gerçekleştirildiği belirtildi.

Köyde bulunan koalisyon sözcüsü Mohamed Elmaouloud Ramadane imzalı açıklamada, “Saldırıyla ilgili ilk verilere göre, 11 çocuk ve eczane sahibi dahil olmak üzere toplam 21 sivil öldü, onlarca kişi yaralandı ve büyük maddi hasar oluştu” denildi.

Mali ordusu insansız hava aracı saldırılarını doğruladı

Mali Silahlı Kuvvetleri devlet televizyonunda yayınlanan bir açıklamayla sivillerin öldüğü belirtilen saldırıları doğruladı.

Mali ordusunun açıklamasında, “Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı 25 Ağustos 2024 sabahı Tinzaouaten bölgesinde gerçekleştirilen hava saldırılarını teyit eder. Bu hassas saldırılar teröristleri hedef almıştır” denildi.

Mali cuntasının bölgede düzenlediği saldırılarda Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçlarını kullandığı biliniyor.

Daha önce de Mali ve Burkina Faso'da silahlı insansız hava araçlarının kullanıldığı birçok sivil ölümü rapor edilmişti.

Cunta yönetimi geçtiğimi dönemde Türkiye'den çok sayıda söz konusu insansız hava araçlarından satın almıştı.

Kaynak: Mepa News, AP, Africa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.