Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Üçüncü Dünya Savaşı' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Üçüncü Dünya Savaşı' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, dünya gündemindeki Üçüncü Dünya Savaşı tartışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk soruları cevapladı.

Aktürk'e yöneltilen sorular arasında dünya gündemindeki "Üçüncü Dünya Savaşı" tartışmaları da vardı.

Aktürk, soruya şu yanıtı verdi:

"Birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi topyekûn bir risk var mı derseniz tabii ki bir ihtimal. Biz MSB olarak savunma ve güvenliğimize yönelik değerlendirmelerimizi yapıyor ve güncellenmesi gereken bütün planlarımızı yeni değerlendirmeler ışığında yapıyoruz. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebiliriz. TSK zaten dinamik bir ordu. Birçok coğrafyada sürekli faaliyetler icra eden bir ordu. Kendi planlarını, kendi lojistiğini test etmiş onaylatmış bir ordu. Dünyanın birçok noktasında barışı destekleme faaliyetleri de yapıyor. Üçüncü dünya savaşı gibi karanlık bir tabloyu başta ülkemiz olmak üzere kimse istemez, ama Ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir."

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.