Mısır: Libya'ya olası askeri müdahalemizin amacı statükoyu korumak
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ülkesinin Libya'ya yönelik olası askeri müdahalesinin statükoyu sürdürmeyi amaçladığını belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ülkesinin Libya'ya yönelik olası askeri müdahalesinin statükoyu (mevcut durumu) sürdürmeyi ve gerginliği düşürmeyi amaçladığını söyledi. Şukri, böylece 'Libya'daki farklı fraksiyonların, dış güçlerden etkilenmeyen ve tamamen ulusal olan bir barışçıl çözüme odaklanacağını' öne sürdü.
Mısırlı bakan, 'krizi körükleyeceği ve halkın çektiği sıkıntıları daha da artıracağı' iddiasıyla yaşanan krizde yabancı taraflara güvenilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
Ayrıca bazı oluşumların ülkeye yabancı paralı askerler getirdiğini ve masum insanları hedef alan terör örgütleriyle anlaştıklarını da belirtti.
Foreign Minister #Sameh_Shoukry holds official talks with Minister of Foreign Affairs of Armenia #Zohrab_Mnatsakanyan to discuss bilateral relations and regional issues ????????????????@ZMnatsakanyan pic.twitter.com/cSfUSDZ3On
— Egypt MFA Spokesperson (@MfaEgypt) September 13, 2020
Şukri bu iddiaları ülkesini ziyaret eden Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile yaptığı ortak basın toplantısında dile getirdi.
"Türkiye'nin eylemleri, Güney Kafkasya'da barış ve istikrara zarar veriyor"
Basın toplantısında konuşan Mnatsakanyan da, 'Türkiye'nin eylemlerinin Güney Kafkasya'da barış ve istikrar çabalarına zarar verdiğini söyledi.
Ermeni Bakan Mnatsakanyan, "Ermenistan ile Azerbaycan sınırındaki son gerginlikte, tek yanlı ve çok agresif bir yaklaşım sergileyen tek ülke Türkiye oldu." ifadesini kullandı.
Ayrıca Ermeni bakan, Ankara'ya atıfla, "Azerbaycan'a tek taraflı desteğin yanı sıra her seviye ve her söylemde Ermenistan'a ve Ermeni halkına yönelik saldırgan yaklaşım ve hareket halinde." şeklinde konuştu.
"Elbette askeri yığınak girişimlerini görüyoruz." ifadesini kullanan Mnatsakanyan, "Azerbaycan'a sevk edilen yabancı terörist savaşçıların kullanıldığını duyuyoruz veya belki de çoktan nakletmişlerdir. Ağır askeri varlığı ve yığınağı görüyoruz. Bu eylemler tam olarak bölgede barış ve istikrar çabalarını baltalayan hamleler." diye konuştu.
Mnatsakanyan, ülkesinin Yunanistan ve Kıbrıs'ın, Doğu Akdeniz'de faaliyet gösterme haklarını desteklediğini söyledi.