Mısır'da elektriğe yüzde 40'lık zam

Mısır'da elektriğe yüzde 40'lık zam

Mısır yönetimi elektriğe yüzde 40 zam yapma kararı aldı.

Mada Masr haber sitesinin bildirdiğine göre, Mısır hükümeti sübvansiyonları azaltmaya çalışırken bu hafta elektrik fiyatlarını konut, ticari ve endüstriyel tüketiciler, için yüzde 40 veya daha fazla artıracak.

Elektrik bakanlığından bir kaynak Perşembe günü Mada Masr'a yaptığı açıklamada zamların yakında Mısır Elektrik Hizmetleri ve Tüketiciyi Koruma Düzenleme Kurumu'nun resmi internet sitesinde kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Planlanan elektrik zamları son yıllarda, geçim sıkıntısı çeken Mısır'da halkın öfkesinden duyulan endişe nedeniyle birkaç kez ertelenmişti.

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, fiyat artışlarının Uluslararası Para Fonu (IMF) ile devam eden 8 milyar dolarlık kredi programının bir parçası olarak sübvansiyonların kesilmesine ilişkin tavsiyelere uygun olduğunu ifade etti.

Fiyat artışları sanayi sektöründe elektrik ücretlerinde son dört yılda yapılan ilk zam olurken, daha fazla zam yapılması da bekleniyor.

Mısır son yıllarda ciddi bir ekonomik bunalımın içerisinden geçiyor.

Bu durumun halkın Abdulfettah es Sisi yönetimine tepkisini artırdığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.