Moskova'daki bombalı saldırının zanlısı Türkiye'den Rusya'ya iade edildi

Moskova'daki bombalı saldırının zanlısı Türkiye'den Rusya'ya iade edildi

Patlamanın şüphelisi olayın meydana geldiği 24 Temmuz günü uçakla geldiği Bodrum'da Türk polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Irina Volk 26 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 24 Temmuz'da Moskova'da iki kişinin yaralanmasına yol açan bombalı araç saldırısının arkasında olduğundan şüphelenilen bir Rus vatandaşının Türkiye'den iade edildiğini ve başkent Moskova'ya getirildiğini söyledi.

Moskova'nın kuzeyindeki bir otoparkta meydana gelen araç patlamasında yaralanan iki kişiden birinin üst düzey bir askeri istihbarat görevlisi olduğu bildirilirken, her iki kişinin kimliği konusunda kafa karışıklığı devam ediyor.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Rus vatandaşı Yevgeny Serebryakov olarak tanımlanan bombalı saldırı şüphelisi, patlamanın meydana geldiği 24 Temmuz günü uçakla geldiği Bodrum'da Türk polisi tarafından gözaltına alındı.

Volk, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, Serebryakov'un tutuklanması ve iadesinin Interpol kanalıyla koordine edilen Rus ve Türk kolluk kuvvetlerinin işbirliği sayesinde mümkün olduğunu söyledi.

Volk, "Bugün Serebryakov Rusya'ya getirildi ve Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi müfettişlerine teslim edildi" dedi.

Ne Soruşturma Komitesi ne de İçişleri Bakanlığı patlamada yaralanan iki kişinin kimliğini açıklamadı, sadece Moskova'nın Sinyavinskaya Caddesi'nde meydana gelen olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ancak Rus medyasında yer alan haberlerde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yer aldığı bildirilen askeri uydu-iletişim merkezi müdür yardımcısı 49 yaşındaki Andrei Torgashov ve eşinin bombalı saldırının iki kurbanı olduğu ifade edildi.

Ancak 360 Telegram kanalında Torgashov'un eşi Maya olduğu iddia edilen bir kişi, patlama sırasında ne kendisinin ne de eşinin arabada olmadığını söyledi ve araçta başka kişilerin olduğunu iddia etti.

MSK1.ru haber sitesinin Telegram kanalında 26 Temmuz'da yayınlanan doğrulanmamış bir videoda, Serebryakov olarak tanımlanan elleri kelepçeli genç bir adam, Ukrayna gizli servislerinin kendisine "Moskova'da bir subayı öldürmesi karşılığında Ukrayna vatandaşlığı ve 10.000-20.000 dolar" vaat ettiğini söylüyor.

Moskovsky Komsomolets gazetesinde daha önce yer alan bir haberde "soruşturmanın Ukrayna gizli servislerinin ve ajanlarının olası dahlini kapsadığı" belirtilmişti.

Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasından bu yana çok sayıda Rus askeri yetkilisi ve Kremlin yanlısı tanınmış kişi ve blog yazarı bombalı saldırıların hedefi oldu.

Rus basınında yer alan haberlere göre 29 yaşındaki Serebryakov Volgograd bölgesindeki Uryupinsk şehrinde doğdu.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.