Muhammed bin Selman Brüksel'de Avrupalı liderlerle görüşecek

Muhammed bin Selman Brüksel'de Avrupalı liderlerle görüşecek

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Avrupalı liderlerle görüşmek üzere Brüksel'e gitti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da aralarında bulunduğu Körfez liderleri, Ortadoğu'da çatışmaların yayılmasını önlemeyi amaçlayan bir zirve için Çarşamba günü Brüksel'de AB devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geliyor.

Avrupa Birliği bu süreçte Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile daha yakın çalışmayı hedefliyor. Konsey Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni bir araya getiren bir birlik niteliğinde.

Suudi Arabistan'ın fiili yöneticisi olarak görülen Bin Selman'ın zirveye katılması, ilk AB-KİK zirvesi öncesinde beklentileri artırdı.

Görüşmede ticaret, enerji ve iklim değişikliği gündemlerinin yanı sıra ana konunun İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları olacağı belirtildi.

AB, KİK ülkelerinin ikinci en büyük ticaret ortağı ancak bir ticaret anlaşması için görüşmeler yıllardır sonuçlanamadı.

AB diplomasi şefi Josep Borrell görüşmeler öncesinde AB ve KİK ülkeleri için "Tüm bölgede barış ve güvenlik konusunda aynı kaygıları paylaşıyoruz. Ortak güçlükler karşısında giderek daha fazla birlikte hareket etmeye hazırız." dedi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.