Muhammed bin Selman Mısır'da Sisi ile bir araya geldi

Muhammed bin Selman Mısır'da Sisi ile bir araya geldi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüştü.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Salı günü Kahire'yi ziyaret ederek Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile ticaret ve yatırım konularının yanı sıra Lübnan ve Gazze'deki krizleri görüştü.

Bin Selman Mısır'a son resmi ziyaretini 2022 yılında gerçekleştirmişti.

Ziyaret Suudi Arabistan'ın Mısır'a yapacağı yeni yatırımlara ilişkin raporların kamuoyuna yansıdığı bir süreçte gerçekleşti.

İkilinin görüşmesinde ticaret ve yatırım odaklı ikili ilişkilerin yanı sıra Lübnan ve Filistin topraklarındaki krizler de dahil olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.

Suudi devlet televizyonu da ziyareti doğruladı.

Siyaset sosyoloğu Dr. Said Sadek The New Arab'a yaptığı açıklamada ziyaretin önemli bölgesel sonuçları olabileceğini söyledi:

"Bölgede bir savaş patlak verirse, bu tüm bölgeyi içine çekecek ve bölgesel güçler arasında üst düzey koordinasyon gerektiren bir çatışma bölgesi yaratacaktır. Ancak Bin Selman'ın Kahire ziyareti sırasında ikili ekonomik ilişkilerin, Kızıldeniz'deki mevcut gerginlikler ve Sudan'daki çatışmalarla birlikte görüşmelere hakim olması bekleniyor."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.