Nasrallah: İsrail'e vereceğimiz yanıt duyduklarınız değil gördükleriniz olacak

Nasrallah: İsrail'e vereceğimiz yanıt duyduklarınız değil gördükleriniz olacak

Nasrallah akşam saatlerinde yaptığı konuşmada, İsrail'in "sert bir hesaplaşma ve adil bir intikamla karşı karşıya kalacağını" söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, son iki gün içinde Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan binlerce çağrı cihazlarının patlatıldığı saldırının ardından yaptığı ilk konuşmada "sert bir hesaplaşma ve adil bir intikam" sözü verdi.

Nasrallah akşam saatlerinde yaptığı konuşmada, İsrail'in "sert bir hesaplaşma ve adil bir intikamla karşı karşıya kalacağını" söyledi.

Hizbullah'ın vermeyi planladığı yanıtın niteliğine ilişkin olarak Nasrallah, İsrail'in son saldırısın oldukça geniş kapsamlı olduğunu ve yanıtın da buna göre olacağını ifade etti. Nasrallah verilecek yanıtın yeri ve zamanıyla ilgili konuşmazken "vereceğimiz yanıt duyduklarınız değil gördükleriniz olacak" ifadesini kullandı.

"Benzeri görülmemiş bir saldırı"

Nasrallah yaşananları anlatırken İsrail'in Salı ve Çarşamba günkü patlamalarda iki dakika içinde yaklaşık 5.000 kişiyi ve onların etrafındakileri hiç düşünmeden öldürmek istediğini söyledi.

Bunun büyük bir terör operasyonu ve iki büyük katliam olduğunu belirten Nasrallah, "Salı ve Çarşamba günü yaşananlara savaş ilanı diyebiliriz" dedi.

Nasrallah, bazı çağrı cihazlarının kullanıcılarından uzakta olduğunu ve bazılarının da hiç dağıtılmadığını söyledi.

Hizbullah'ın soruşturmalarıyla ilgili olarak, "patlamaların koşulları hakkında neredeyse kesin bir sonuca ulaştıklarını, ancak bazı şeyleri teyit etmek için beklediklerini" söyledi ve "yakında söz konusu patlamalar hakkında kesin bir sonuca ulaşacağız ve sonra buna göre hareket edeceğiz" dedi.

Nasrallah çağrı cihazları ve telsizlerin patlatıldığı saldırıların Hizbullah tarihinde "eşi benzeri görülmemiş büyük bir güvenlik darbesi" olduğunu söyledi. Ancak Nasrallah bu saldırının kendilerini yıkmadığını, aksine daha güçlü hale getireceğini savundu.

"Gazze'yi desteklemekten vazgeçmeyeceğiz"

Nasrallah, İsrail saldırısının asıl amacının Gazze'deki direnişi destekleyen Hizbullah'ın savaştan çekilmesi için baskı yapmak olduğunu ve Salı günü resmi ve gayri resmi kanallardan saldırının amacının Lübnan cephesindeki gerilimi durdurmak olduğunu teyit eden mesajlar alındığını söyledi.

Nasrallah İsrail hükümeti ve ordusuna seslenerek "Gazze'deki savaş durana kadar Lübnan cephesi de durmayacak" dedi.

Nasrallah, "fedakarlıklara, şehitlere ve tüm sonuçlarına rağmen direnişin Gazze ve Batı Şeria halkına yardım etmekten vazgeçmeyeceğini" de sözlerine ekledi.

Hizbullah lideri daha önce yaptığı açıklamalarda Batı Şeria'daki direnişten bahsetmemişti.

İsrail'in Lübnan'daki hava saldırılarının Hizbullah'ın yapısını etkilemediğini ifade eden Nasrallah savaş durumuna hazır olduklarını da söyledi.

Netanyahu ve Gallant'a meydan okudu

Nasrallah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant 'a hitaben, "Nüfusu kuzeye geri gönderemeyeceksiniz, aramızdaki sorun da bu" diyerek İsrail'in kuzeyinde binlerce kişinin saldırılar nedeniyle yerinden edilmesine gönderme yaptı.

Hizbullah lideri, "İsrailli yerleşimcilerin kendi bölgelerine geri dönmesinin tek yolunun Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırıların durdurulması olduğunu" söyledi.

Nasrallah Lübnan topraklarına yönelik olası bir işgalle ilgili olarak da, "Lübnan topraklarına herhangi bir işgal, savaş üzerinde büyük etkileri olacak tarihi bir fırsat olacaktır."

"Topraklarımız içinde bir tampon bölge oluşturmaya yönelik herhangi bir girişim, işgal güçleri için bölgeyi cehenneme çevirecektir"

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum