Nasrallah'ın ölümü sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

Nasrallah'ın ölümü sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, grubun lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından açıklamada bulundu.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı olan ve Hasan Nasrallah'ın ardından iki numaralı isim olarak anılan Naim Kasım açıklamalarda bulundu.

Nasrallah'ın ölümünün ardından yapılan ilk açıklamada Naim Kasım, İsrail'e karşı savaşa devam edeceklerini vurguladı.

Kasım'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

"- Bir kardeşi, bir babayı ve bir lideri, Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ı, şehadetine kadar sahada kalan bu büyük insanı kaybettik.

- Nasrallah aramızdadır ve hep öyle kalacaktır.

- İsrail Lübnan'ın tüm bölgelerinde katliamlar yapıyor. İsrail sivillere, çocuklara ve kadınlara saldırıyor.

- Komutanlarımızı kaybetmemize, tüm Lübnan'da sivillere yönelik saldırılara ve büyük fedakarlıklara rağmen pozisyonumuzu değiştirmeyeceğiz. Gazze'yi desteklemeye ve Lübnan'ı savunmaya devam edeceğiz.

- Nasrallah'ın öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın operasyonları aynı şekilde ve hatta eskisinden daha fazla devam etti. İsrail dün bir füze nedeniyle bir milyon kişinin sığınaklara girdiğini söyledi.

- Çatışmaların uzun sürebileceğini biliyoruz. İsrail kara harekatı yapmak isterse biz hazırız ve hazırlıklıyız. İsrail hedeflerine ulaşamayacak ve biz bu mücadeleyi kazanacağız.

- İsrail bizim askeri kabiliyetlerimize dokunamayacak. 2006'da kazandığımız gibi kazanacağız.

- Mevcut mekanizmalar çerçevesinde en kısa zamanda Hizbullah için bir Genel Sekreter seçeceğiz. Her komutan ve sorumlu için yardımcılar ve alternatifler vardır.

- Tüm bölgeler ve mezhepler arasında ulusal birlik gösteren Lübnanlılara teşekkür ediyorum."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.