Netanyahu: Savaşın ardından Gazze'yi Filistinliler yönetmeyecek

Netanyahu: Savaşın ardından Gazze'yi Filistinliler yönetmeyecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın ardından Gazze Şeridi'ni Filistinlilerin yönetmesine karşı olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının sona ermesinin ardından Filistinlilerin Gazze'nin yönetimine katılmasına karşı çıktı.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un İsrailli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre Netanyahu, Hamas'ın yönetimden uzaklaştırılması sonrasında başka bir Filistinli grubun yönetimi ele almasına izin vermeyeceklerini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant geçtiğimiz günlerde ABD'ye yaptığı ziyarette Filistinlilerin de yönetime dahil olacağı bir plan üzerinde görüşmeler yapmıştı.

Ancak Netanyahu'nun ofisi Gallant'ın planının doğruluğunu kısa sürede yalanladı ve planı "yanlış" olarak niteleyerek "Filistin Yönetimi de dâhil olmak üzere terörizmi finanse edenler, destekleyenler ve terörizmi öğretenler Hamas'tan sonra Gazze'nin yönetiminde ortak olamazlar" ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun bu konudaki ısrarının özellikle aşırı sağcı iktidar ortaklarının desteğini alma ve başbakanlık koltuğunu koruma düşüncesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum