Netanyahu Savunma Bakanı Gallant'ın ABD ziyaretini engelledi

Netanyahu Savunma Bakanı Gallant'ın ABD ziyaretini engelledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD'ye yapacağı ziyarete engel oldu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ABD'ye yapmayı planladığı ziyareti, hareketinden saatler önce ertelemek zorunda kaldı.

Gallant'ın ziyaretine Başbakan Binyamin Netanyahu'nun engellediği bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Netanyahu, ilk olarak kendisi ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail'in İran'a karşı planladığı misilleme hakkında konuşmak istediği için engelledi.

Biden ile Netanyahu yaklaşık 50 gündür görüşmedi.

Biden ve Netanyahu arasındaki güvensizliğin arttığı bir dönemde Gallant, Biden yönetiminin İsrail hükümetindeki tercih ettiği kişi olarak görülüyordu.

Gallant, İsrail'in İran'a vereceği karşılık, İran'ın karşılık vermesi durumunda ABD'nin İsrail'in savunmasına vereceği destek ve ABD güçlerinin bölgede konuşlandırılmasıyla ilgili konularda ABD ile koordinasyonu görüşme niyetindeydi.

Netanyahu'nun ofisinden ismi açıklanmayan yetkililer "Gallant'ın İsrail kabinesi İran'a verilecek yanıtı onaylayana kadar bu ziyareti gerçekleştirmesinin bir anlamı olmadığını" söyledi.

Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz ise sosyal medyada yaptığı açıklamada "Savunma Bakanı'nın ABD gezisini iptal etmek, güvenliğimiz için kritik bir zamanda, kişisel ve siyasi mülahazalarla ulusal güvenliğe zarar veriyor" ifadeleriyle Netanyahu'yu eleştirdi.

Son süreçte Gallant ile Netanyahu arasında iplerin gerildiği dikkat çekiyor.

Netanyahu'nun Gallant'ı görevden almayı planladığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.