Netanyahu'dan 'Gazze'de saldırıya devam' mesajı

Netanyahu'dan 'Gazze'de saldırıya devam' mesajı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların süreceği mesajı verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin son saldırılarda ölen sivil sayısının yüksekliğini eleştirmesinin ardından Salı günü yaptığı açıklamada saldırıların süreceğini vurguladı.

Bir anma etkinliğinde konuşan Netanyahu, dokuz ayı aşkın süredir devam eden savaşta İsrail'in yaklaşımını savunarak "Hamas baskı altında. Baskı altındalar çünkü onlara zarar veriyoruz, üst düzey komutanlarını ve binlerce teröristi ortadan kaldırıyoruz." iddiasında bulundu.

Netanyahu'nun açıklamalarına karşın, saldırılarda öldürülenlerin yüzde 90'ından fazlasının siviller olduğu belirtiliyor.

Netanyahu "Şimdi baskıyı daha da artırmanın, tüm rehineleri eve getirmenin ve tüm savaş hedeflerine ulaşmanın zamanıdır." dedi.

İsrail son günlerde özellikle Gazze Şeridi genelinde sivillerin sığındığı okulları hedef alan bombardımanlar düzenliyor.

Söz konusu bombardımanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.