Netflix Türkiye abone sayısını açıkladı
Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş 'Türkiye’de ücret ödeyen 1.5 milyonu aşkın üyelerinin bulunduğunu açıkladı.
Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş, Türkiye’deki son faaliyetlerini Habertürk’e anlattı. Savaş’ın verdiği cevaplar şöyle:
Türkiye’de 3. yılınızı da geride bıraktınız. Aktif olarak ücret ödeyen güncel abone sayınız kaça ulaştı?
Türk halkı Netflix’in sunduğu özgürlüğü ve inovatif eğlence deneyimini benimsedi. Şu an Türkiye’nin dört bir yanında aktif olarak ücret ödeyen 1.5 milyonu aşkın üyeye sahibiz. Daha öğreneceğimiz çok şey var. Daha iyi içerikler, daha isabetli kişisel öneriler ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için karşımıza çıkan her fırsatı değerlendireceğiz.
"Türkiye, Bandersnatch’i en çok izleyen ülkeler arasında yer alıyor"
Türk kullanıcıların tercihlerinde neler öne çıkıyor? Genel profilde Türk kullanıcılarının göze çarpan ‘en’leri neler?
Türkiye’deki üyelerimizin dikkat çeken özellikleri var. Bunlardan ilki, yeniliklere ve farklı formatlara açık olmaları. İlk interaktif yapımımız Black Mirror: Bandersnatch’in ülkemizde elde ettiği başarısı bunu gösteriyor. Üye sayıları ve izlenme oranları arasındaki ilişkiye baktığımızda Türkiye, Bandersnatch’i en çok izleyen ülkeler arasında yer alıyor.
"Üyelerimizin yüzde 77’si yalnızca evde değil toplu taşımada Netflix izliyor"
Bir başka özellik, akıllı telefonlar üzerinden Netflix izleme oranımızın, ABD’den veya Avrupa kıtasındaki diğer büyük ülkelerden çok daha yüksek olması. Bunun sebeplerinden biri, toplu taşımada geçirdiğimiz sürenin uzunluğu. Üyelerimizin yüzde 77’si yalnızca evde değil toplu taşımada veya seyahat halindeyken de Netflix izlediğini söylüyor.
İzleme alışkanlıklarına baktığımızda ise Türkiye’deki izleme trendlerinin diğer ülkelerle büyük benzerlik gösterdiğini görüyoruz. Dünyanın dört bir yanında popüler olan La Casa de Papel, Stranger Things, Dark, Narcos, Black Mirror gibi yapımların Türkiye’de de çok izlendiğini görüyoruz.
Türk halkının online eğlence servislerini neden tercih ettiğini ortaya koyan araştırmalara göre katılımcıların çoğunluğu bu servisleri tercih etme sebepleri arasında içerik zenginliğini, içerikleri istedikleri zaman, istedikleri yerden izleyebilmelerini ve reklam olmamasını gösteriyor.