İrlanda, İspanya ve Norveç Filistin'i devlet olarak tanıdı

İrlanda, İspanya ve Norveç Filistin'i devlet olarak tanıdı

İrlanda, İspanya ve Norveç yönetimlerinin Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldığı bildirildi.

İrlanda, İspanya ve Norveç yönetimleri Filistin'i bir devlet olarak tanıma kararı aldı.

Çarşamba günü konuşan İrlanda Başbakanı Simon Harris şunları söyledi:

"Bugün İrlanda, Norveç ve İspanya olarak Filistin devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz ve her birimiz bu kararı hayata geçirmek için gerekli ulusal adımları atacağız. Önümüzdeki haftalarda başka ülkelerin de bu önemli adımı atarak bize katılacaklarından eminim. Bu, İsrail, Filistin ve halkları için barış ve güvenliğe giden tek güvenilir yol olan iki devletli çözüme yönelik açık bir destek beyanıdır."

Harris'in Dublin'de yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, her iki ülkenin de 28 Mayıs'tan itibaren Filistin devletini resmen tanıyacağını söyledi.

Sanchez "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Filistin için bir barış projesi olmadığının açık olduğunu" ifade etti. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ise, "Filistin tanınmadan Ortadoğu'da barış olamayacağını" söyleyerek "Filistin'in bağımsız bir devlete sahip olması temel bir haktır." dedi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.