Özgürlük Filosu: Türkiye gemimizin Gazze'ye gitmesine engel oluyor

Özgürlük Filosu: Türkiye gemimizin Gazze'ye gitmesine engel oluyor

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Türk makamlarının gemilerinin Gazze Şeridi'ne gitmesine engel olduğunu belirtti.

Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'ye yaklaşık 5 bin tonluk yardım taşıyan bir geminin yola çıkmasının Türk yetkililer tarafından engellendiğini, grubun gemilerinden birinin Haydarpaşa Limanı'nda tutulduğunu ve Gazze'ye gitmek için onay beklediğini belirtti.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndan yapılan açıklamada, Gazze'ye gitmek için gerekli tüm kontrollerden geçmesine rağmen "Vicdan Gemisi" isimli geminin 45 günü aşkın bir süredir limanda tutulduğunu açıkladı.

New Arab'ın aktardığı habere göre, Özgürlük Filosu Yürütme Kurulu üyesi Beheşti İsmail Songür açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsan olarak, İsrail ve iş birlikçileri tarafından işlenen bu soykırımı durdurmak gibi bir görevimiz var. Ablukayı kırmak ve insani yardım taşımak için gemiler hazırladık ve bu gemilerin yola çıkmasına izin verilmesi gerekiyor.

İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılına yaklaşırken, sadece Türk hükümetine değil, dünyanın her yerindeki siyasi kurumların her bir üyesine sesleniyoruz: Yolumuza konan her türlü siyasi engel, aşılması ve yıkılması gereken duvarlardır. Bu duvarları inşa edenler dünyanın vicdanı önünde yaptıklarının hesabını veremeyeceklerdir."

Gemiye izin verilmesini talep eden aktivistler Haydarpaşa Limanı'ndaki bekleyişlerini sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Gazze'ye yardım filosu gönderilmesi gündemde.

Ancak şimdiye kadar hiçbir yardım gemisi bölgeye ulaşamadı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum