Pakistan: El Kaide'nin üst düzey ismini yakaladık

Pakistan: El Kaide'nin üst düzey ismini yakaladık

Pakistan, El Kaide liderlerinden olduğunu öne sürdüğü bir ismi yakaladıklarını açıkladı.

Pakistan yönetimi, "El Kaide'nin üst düzey bir lideri olduğunu" iddia ettiği bir ismi yakaladığını açıkladı.

Pencap Terörle Mücadele Departmanı (CTD) tarafından yapılan açıklamada, Dr. Muhammed Eminu'l Hak isimli kişinin eyaletin Gucranvala kentinde yakalandığı belirtildi.

Konu hakkındaki iddialar yaklaşık bir haftadır gündemdeydi.

Açıklamada Eminu'l Hak'ın Afganistan'dan geldiği ve sahte belgeler düzenleyerek Pakistan'da yaşadığı, El Kaide'nin yeniden örgütlenmesinde önemli rol oynadığı öne sürüldü.

Pencap CTD Genel Müfettiş Yardımcısı Osman Gondal, "ABD güçlerinin çekilmesinden sonra Dr. Eminu'l Hak'ın Afganistan'ı ziyaret ettiğini" ve "Nisan 2024'te Afganistan'da bulunduğunu" kaydetti.

1960 yılında Afganistan'ın Nangarhar ilinde dünyaya gelen Eminu'l Hak, El Kaide ve Usame bin Ladin'e yakın bir isim olarak anılıyordu. 25 Ocak 2001 tarihinde ABD tarafından "terör" listesine alınan Eminu'l Hak, daha önce Ocak 2008'de de Pakistan'ın Lahor kentinde gözaltına alınmış, Eylül 2011'de "hakkında yeterli delil olmadığı" ve "sağlık durumunun kötüleştiği" belirtilerek serbest bırakılmıştı.

Dr. Eminu'l Hak'ın Ağustos 2021'de Afganistan'a döndüğü kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.