Pakistan istihbaratı telefonları 'resmi olarak' dinleyebilecek

Pakistan istihbaratı telefonları 'resmi olarak' dinleyebilecek

Pakistan'da istihbarat teşkilatı ISI'ın telefon görüşmelerini resmi olarak dinleyebilmesine olanak tanıyan düzenleme yürürlüğe girdi.

Pakistan'da ordu tarafından yönetilen istihbarat teşkilatına telefon görüşmelerini ve mesajları dinleme yetkisi verildi. Böylece Pakistan ordusu ve istihbaratının ülkenin siyasetindeki kilit rolünü daha da güçlendirilmiş oldu.

Hukuk Bakanı Azam Nazeer Tarar parlamentoya yaptığı açıklamada Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Bakanlığı'nın 8 Temmuz tarihli bir tebliğle değişiklikten haberdar edildiğini söyledi.

Tarar Salı günü yaptığı açıklamada "Yasayı kötüye kullananlar hakkında işlem yapılacaktır" dedi ve önlemin "suç ve terör faaliyetlerinin takibiyle sınırlı olacağını ve hükümetin insanların yaşamlarını ve mahremiyetlerini ihlal etmemesini sağlayacağını" sözlerine ekledi.

Tebliğde "Federal hükümet, ulusal güvenlik ve herhangi bir suçun yakalanması amacıyla, memurlara herhangi bir telekom sistemi aracılığıyla aramaları ve mesajları durdurma veya aramaları izleme yetkisi vermekten memnuniyet duyar" ifadelerine yer veriliyor.

Ülkeyi perde gerisinden yönetmekle suçlanan Servisler Arası İstihbarat (ISI) teşkilatına verilen yeni yetkiler muhalefetin tepkisine neden oldu.

Karara, hapisteki eski Başbakan İmran Han'ın partisi Tahrik-i İnsaf da parlamentoda karşı çıktı.

Partinin liderlerinden Omar Ayub Khan, teşkilatın yetkilerini milletvekillerine karşı bile kullanabileceğini söyledi ve partisinin mahkemeye başvuracağını dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.