Pakistan ordusu Afganistan'da sivilleri hedef almaya devam ediyor: 1'i kadın 2 ölü, 11 yaralı

Pakistan ordusu Afganistan'da sivilleri hedef almaya devam ediyor: 1'i kadın 2 ölü, 11 yaralı

Afganistan ile Pakistan arasındaki çatışmanın Pakistan askerlerinin İslam Emirliği güçlerine açtığı ateşle başladığı bildirildi.

Afganistan İslam Emirliği güçleri ile Pakistan ordusu arasında çıkan çatışmalar sonucunda biri kadın 2 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bölge sakinleri geçen hafta Çarşamba akşamından bu yana Host vilayetinin Zazi Meydan bölgesinde İslam Emirliği güçleri ile Pakistan ordusu arasında aralıklarla çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bölgeden aktarılan bilgilere göre Host vilayetinde Afganistan ile Pakistan arasındaki hayali bir sınır olarak kabul edilen Durand Hattı boyunca birçok aile bölgedeki evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Zazi Meydan bölgesi sakinlerinden Tamin Han, "Biri kadın olmak üzere iki şehidimiz ve yaklaşık on bir yaralımız var" dedi.

"Atılan mermiler evlerin yakınına isabet etti ve bundan sonra ne olacağı belli değil. Bu durum insanlar için sıkıntılara neden oldu ve evlerini terk edip göç etmek zorunda kaldılar"

Öte yandan Cumartesi gecesi Host Vali Yardımcısı Zazi Meydan bölgesini ziyareti sırasında bölge sakinlerine ve Durand Hattı boyunca konuşlanmış güçlere herhangi bir saldırıya uygun şekilde karşılık vermelerini söyledi.

Sınır ve Aşiret İşleri Bakan Yardımcısı Muhammed İsmail Gaznevi iki taraf arasındaki çatışmaların sona erdiğini duyurduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Host'un Zazi Meydan bölgesinde gerçekleşen gelen olay dün gece saat 10.30'da çözüldü."

Savunma Bakanlığı, Host vilayetinde yaşanan çatışmanın bölgede güvenlik karakolu inşatına devam eden İslam Emirliği güçlerine Pakistan tarafından ateş edilmesinin ardından başladığını bildirdi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum