Pakistan Suudi Arabistan ile 2 milyar dolarlık anlaşma imzalayacak

Pakistan Suudi Arabistan ile 2 milyar dolarlık anlaşma imzalayacak

Ekonomik krizdeki Pakistan'ın Suudi Arabistan ile toplam 2 milyar dolar değerinde anlaşmalara imza atacağı bildirildi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Salı günü yaptığı açıklamada, Pakistan'ın bu ayın sonlarına doğru Suudi Arabistan'dan gelecek bir heyetle yaklaşık 2 milyar dolar tutarında anlaşmalar imzalayacağını söyledi.

Şerif, Suudi Arabistan'dan bir heyetin, ülkenin 15-16 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısından önce ülkeye gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Suudi Yatırım Bakanı Halid Bin Abdulaziz başkanlığındaki Suudi heyeti 9-11 Ekim tarihleri arasında Pakistan'ı ziyaret edecek.

Heyette hem devlet kurumlarından hem de özel sektörden temsilcilerin yer alması ve görüşmelerde Pakistan-Suudi ekonomik ortaklıklarının genişleyeceğinin sinyallerinin verilmesi bekleniyor.

Başbakan Şerif Çin, BAE ve Suudi Arabistan'ın Pakistan'a verdiği finansmanlardan da söz etti ve bunların ülkedeki Uluslararası Para Fonu (IMF) programının başarıyla tamamlanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Öte yandan Şerif, eski başbakan İmran Han'ın Tahrik-i İnsaf partisinin eylemleriyle ilgili de konuştu. Şerif yaşananları "büyüme programlarını sabote etme adımları" olarak nitelerken, Tahrik-i İnsaf'ı "gündemde kalmaya çalışmakla" suçladı.

Ekonomik kriz içerisinde olan Pakistan'da dış yatırımlar ülkeye çekilerek ticari açıkların kapatılması ve dış borçların ödenmesi hedefleniyor.

Pakistan'ın ekonomisindeki en büyük problemlerden birinin yolsuzluk olduğu biliniyor. Ülkede her yıl milyarlarca doların yolsuzluğa gittiği ve bunun ülke ekonomisine büyük bir darbe vurduğu kaydediliyor. Yolsuzluğun en fazla olduğu kurumların ise, "ülkeyi perde gerisinden yönettiği" belirtilen ordu ve istihbarat kurumları olduğu vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum