Pakistan yönetimi İmran Han'ın partisini kapatıyor

Pakistan yönetimi İmran Han'ın partisini kapatıyor

Pakistan yönetimi, eski Başbakan İmran Han'ın partisi Tahrik-i İnsaf'ı kapatılacağını belirtti.

Pakistan Enformasyon Bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada Pakistan'ın eski Başbakan İmran Han'ın Pakistan Tahrik-i İnsaf (PTI) partisini yasaklamayı planladığını ifade etti.

Bakan Attaullah Tarar, karara gerekçe olarak partinin "yasa dışı kaynaklardan yabancı fonlar aldığı" ve "partinin destekçileri tarafından geçen yıl askeri tesisleri hedef alan ayaklanmalar gerçekleştirildiği" iddialarını gösterdi.

"Federal hükümet Tahrik-i İnsaf'ın yasaklanması için dava açacak" diyen Tarar, konunun kabineye ve gerekirse Yüksek Mahkeme'ye taşınacağını ifade etti.

Partinin adayları, seçimden men edilmelerinin ardından 8 Şubat seçimlerine bağımsız olarak katılmışlardı.

Yüksek Mahkeme Cuma günü aldığı kararla Tahrik'i İnsaf'ın parlamentoda 20'den fazla ayrılmış sandalye için uygun olduğuna karar vermiş, bu durum ülkenin zayıf koalisyon hükümeti üzerindeki baskıyı artırmıştı.

İmran Han 2018 yılında iktidara gelmiş ve Pakistan'ı perde gerisinden yönetmekle suçlanan ordu ve istihbaratla ters düştükten sonra 2022 yılında görevden alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.