Pakistan'da Beluç gruplar 400 kişiyi taşıyan treni kaçırdı
Pakistan'ın Belucistan bölgesinde bir yolcu treninin kaçırıldığı bildirildi.
(Fotoğraf: Arşiv)
Pakistan'ın Belucistan bölgesinde bir yolcu trenine saldırı düzenlendi.
Yaklaşık 400 yolcu taşıyan ve Kuetta ile Peşaver arasında sefer yapan Cafer Ekspres'in silahlı Beluç gruplar tarafından hedef alındığı bildirildi.
Tren raylarına yönelik sabotajın ardından trene de ateş açıldığı kaydedildi. Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA) yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendi ve trenden aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu rehineler aldıklarını söyledi. BLA'nın açıklamasında 100 güvenlik gücünün rehin olarak tutulduğu ileri sürüldü.
Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığı ve Pakistan ordusunun treni geri almak için girişimlerde bulunduğu belirtildi.
BLA ise yaptığı açıklamada saldırıların durmaması halinde rehin alınan Pakistan askerlerinin öldürüleceği tehdidinde bulundu.
Çatışmalarda her iki tarafdan da hayatını kaybedenler olduğu ifade ediliyor.
Belucistan'da Pakistan ordusuna bombalı saldırı
Pakistan'ın yüzölçümü olarak en büyük eyaleti olan Belucistan, geçmişten bugüne askeri ve siyasi gerginliği bir merkezi konumunda.
Belucistan bölgesi gerek yerel gerekse uluslararası çatışmalarda önemli bir bölge niteliğinde.
Pakistan kontrolündeki Belucistan uzun yıllardır bağımsızlık yanlısı ve milliyetçi Beluçların ayaklanmalarına ve saldırılarına sahne oluyor.
Geçmişten bugüne bölgede çok sayıda farklı grup varlık gösterdi. Bugün de çeşitli grupların faal olduğu bölgede zaman zaman saldırılar sürüyor. Saldırılarda özellikle Pakistan ordusu ve yönetimiyle bölgede Pakistan ile iş birliği yapan Çin'in çıkarları hedef alınıyor.
"Öldür ve at": Belucistan'da Pakistan tarafından kaçırılan siviller adalet bekliyor
Kaynak: Mepa News