Pakistan'da Çin vatandaşlarına bombalı saldırı

Pakistan'da Çin vatandaşlarına bombalı saldırı

Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde Çinlileri taşıyan bir konvoya bombalı saldırı düzenlendi.

Çinli yetkililerden yapılan açıklamada, Karaçi Havalimanı yakınlarındaki bir yolda meydana gelen patlamada iki Çin vatandaşının öldüğü belirtildi.

Dün akşam saatlerinde havalimanı yakınlarındaki yolda yaşanan patlamanın ardından bölgede tahrip olan ve yanan araçlar görüntülenmişti.

Saldırıyı bölgedeki bağımsızlık yanlısı Beluç gruplardan Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA) üstlendi. Gruptan yapılan açıklamada, "Karaçi'deki havaalanından gelen Çinli mühendis ve yatırımcılardan oluşan üst düzey bir konvoyun hedef alındığı" ifade edildi.

Çin'in Pakistan Büyükelçiliği Pazartesi günü yaptığı açıklamada, saldırının Çin tarafından finanse edilen Port Qasim enerji projesi personelinin konvoyunu hedef aldığını kaydetti. Büyükelçilik, saldırıda ayrıca bir Çin ve birkaç Pakistan vatandaşının da yaralandığını belirtti.

Çin elçiliği Pakistanlı yetkilileri "saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütmeye ve katilleri ağır bir şekilde cezalandırmaya, aynı zamanda Çin vatandaşlarının, kurumlarının ve projelerinin güvenliğini tam olarak sağlamak için pratik önlemler almaya" çağırdı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.