Pakistan'da İmran Han'ın partisine yönelik baskılar sürüyor

Pakistan'da İmran Han'ın partisine yönelik baskılar sürüyor

Pakistan yönetiminin İmran Han'ın Tahrik-i İnsaf partisinden bazı milletvekillerini gözaltına aldığı bildirildi.

Pakistan polisi Salı günü yaptığı açıklamada, eski Başbakan İmran Han'ın partisinden çok sayıda milletvekili ve liderin gözaltına alındığını belirtti.

İmran Han'ın Tahrik-i İnsaf partisi, Han'ın serbest bırakılması talebiyle başkent İslamabad'da büyük bir miting düzenlemişti. Gözaltılar mitingten bir gün sonra gerçekleştirildi.

Toplam 17 kişinin baskınlarda gözaltına alındığı belirtilirken, medyada yer alan görüntülerde polisin parlamento dışındaki gözaltılarda milletvekillerini araçlara bindirdiği görüldü. Tahrik-i İnsaf milletvekillerinden olan ve ana muhalefet liderliği görevinde bulunan Ömer Eyüp Han bu hamleyi "alçaklık" olarak nitelendirdi.

Parti başkanı Gohar Han ve üst düzey liderler Şuayb Şahin ve Şir Afzal Mervat'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade edildi.

Pakistan polisinden yapılan açıklamada, mitingde Tahrik-i İnsaf üyeleriyle polis arasında çıkan çatışmada üst düzey bir polis yetkilisinin yaralandığı öne sürüldü. Polis en az 4 kişinin gözaltına alındığını doğruladı ve parti liderleri "şiddete teşvik" ile suçlandı.

Han'ın partisi Tahrik-i İnsaf'ın adayları Şubat ayında yapılan genel seçimleri birinci sırada bitirmiş ancak hükümet kurmak için gereken çoğunluğu elde edememişti.

Partinin rakipleri bir koalisyon oluşturarak Başbakan Şahbaz Şerif liderliğinde bir iktidar ittifakı kurmuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.