Pakistan'da sokaklara dökülen İmran Han destekçileri polisle çatıştı

Pakistan'da sokaklara dökülen İmran Han destekçileri polisle çatıştı

Pakistan'da eski başbakan İmran Han'ın destekçileri protesto gösterileri düzenleyerek polisle çatıştı.

Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İslamabad yakınlarında bir yürüyüş gerçekleştiren İmran Han destekçileriyle çıkan çatışmalarda 80'den fazla polis personelinin yaralandığını söyledi.

Han'ın partisinin iktidarda olduğu kuzeybatı eyaleti Hayber-Pahtunhva'nın eyalet başbakanı tarafından yönetilen yürüyüş, Han'ın serbest bırakılması için baskı yapmak üzere başkentte toplanma yasağına meydan okumayı amaçlıyordu.

Nakvi gazetecilere yaptığı açıklamada "Başbakanın liderliğindeki konvoy polise ateş açtı ve kolluk kuvvetlerine karşı göz yaşartıcı gaz kullandı." dedi. Nakvi, Cuma gününden bu yana 80'den fazla polis memurunun çeşitli yaralanmalar nedeniyle tedavi edildiğini söyledi.

Yetkililer eylemleri engellemek için İslamabad'ın girişlerini kapattı ve cep telefonu servisleri engelledi.

İslamabad, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın ziyareti de dahil olmak üzere önümüzdeki iki hafta boyunca planlanan bir dizi üst düzey diplomatik etkinlik öncesinde yüksek alarm durumunda.

Hükümet İslamabad'da güvenliği artırmak için orduyu görevlendirdi.

İmran Han yanlısı eylemciler ise, ülkenin parlamentosunun ve yabancı elçiliklerin bulunduğu bölgede toplanmayı planlıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.