Paris'teki bıçaklı saldırıda bir polis yaralandı

Paris'teki bıçaklı saldırıda bir polis yaralandı

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bıçaklı saldırıda bir polisin yaralandığı bildirildi.

AFP'ye konuşan bir polis kaynağı, Perşembe akşamı olimpiyatlara ev sahipliği yapan Paris'in ünlü Champs-Elysees caddesi yakınlarında bir polis memuruna bıçakla saldıran bir kişinin vurularak ağır yaralandığını söyledi.

Ağır yaralanan saldırgan bir süre sonra aldığı yaraların etkisiyle yaşamını yitirdi.

Bir AFP muhabirine göre, Champs-Elysees caddesinden çok uzak olmayan saldırı mahallinin yakınında bir bomba imha aracı ile en az dört jandarma ve dört polis aracı park halindeydi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin X'te yaptığı açıklamada "Bir polis memuru Paris'in sekizinci bölgesinde bir mağazanın güvenliğini sağlayan memurların çağrısına yanıt verirken bir saldırının kurbanı oldu. Fail, güvenliği sağlayan polis memurları tarafından derhal etkisiz hale getirildi." dedi.

Sekizinci bölgenin belediye başkanı Jeanne d'Hauteserre AFP'ye yaptığı açıklamada, polisin bir yankesiciyi yakalamaya çalıştığını belirterek, "Saldırgan bir bıçak çıkardı ve bir polisi kolundan yaraladı." dedi.

Son yıllarda çok sayıda saldırının gerçekleştiği Fransa, olimpiyatlar öncesinde yüksek alarm durumunda.

Çarşamba akşamı bir sürücü aracını Paris'in kuzeyindeki bir kafeye sürerek bir kişinin ölümüne ve birkaç kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu.

Pazartesi günü ise bir asker, Paris'in kuzeyindeki büyük bir tren istasyonunda 40 yaşında bir adam tarafından sırtından bıçaklandı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.