Putin, Kuzey Kore lideri Kim'e Rus yapımı lüks bir limuzin hediye etti

Putin, Kuzey Kore lideri Kim'e Rus yapımı lüks bir limuzin hediye etti

Kuzey Kore lideri Kim geçmiş dönemde bir Maybach limuzin, birkaç Mercedes, bir Rolls-Royce Phantom ve bir Lexus spor araç kullanırken görüntülenmişti.

Rus devlet haber ajansı TASS'ın bir Putin'in danışmanına dayandırdığı habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a Rus yapımı bir Aurus limuzin, bir çay seti ve bir amiral kaması hediye etti.

Putin’in en üst düzey danışmanlarından Yuri Ushakov, Pyongyang'ı ziyaret eden Devlet Başkanı Putin'in de büstler de dahil olmak üzere kendisini tasvir eden çeşitli sanat eserleri aldığını söyledi.

Kim Jong Un'un Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına "tam destek" verdiğini ifade ettiği ve Moskova ile daha güçlü stratejik bağlar kurma sözü verdiği Çarşamba günü Putin'i Kuzey Kore'nin başkentinde coşkulu kalabalıklar ve gösterişli törenler karşıladı.

Sovyet dönemi ZIL limuzinlerinden esinlenerek tasarlanan Aurus Senat, Rusya'nın resmi başkanlık aracı ve Putin de Mayıs ayında Kremlin'deki son yemin törenine bu araçla gitmişti.

Kim geçen yıl Eylül ayında Rusya'nın doğusunu ziyaret ettiğinde Putin ona siyah zırhlı araçlardan birini göstermişti. Kim arabada Putin'in yanına oturdu ve bundan keyif aldığı görüldü.

Her iki ülke de bu yılın Şubat ayında Putin'in Kim'e ilk Aurus limuzinini verdiğini, yani Kim'in artık en az iki araca sahip olduğunu söyledi.

Kim'in hevesli bir otomobil tutkunu olduğu biliniyor.

l1.jpg

Kuzey Kore lideri, BM Güvenlik Konseyi kararları Kuzey Kore'ye lüks malların ihracını yasakladığı için muhtemelen kaçak yollarla getirilmiş geniş bir lüks yabancı araç koleksiyonuna sahip.

Kim geçmiş dönemde bir Maybach limuzin, birkaç Mercedes, bir Rolls-Royce Phantom ve bir Lexus spor araç kullanırken görüntülenmişti.

Üst düzey bir Rus yetkili geçen ay yaptığı açıklamada Rusya'nın bu yıl St Petersburg'daki eski bir Toyota fabrikasında Aurus marka lüks otomobiller üretmeye başlayacağını söyledi.

Rus analitik ajansı Autostat'a göre bu yıl Rusya'da 40 adet Aurus marka otomobil satıldı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum