Putin: Sovyetler Birliği'nin çöküşü bir felaketti

Putin: Sovyetler Birliği'nin çöküşü bir felaketti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği'nin çöküşünü bir felaket ve insani trajedi olarak nitelendirdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Sovyetler Birliği'nin çöküşünü 20. yüzyılın en büyük jeopolitik felaketi ve Rusların 1000 yıldır inşa ettiği düzenin çöküşü olarak nitelendirdi.

Rusya'daki bir tarih belgeseline Sovyetler Birliği'nin çöküşünü değerlendiren Putin, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılması hakkında "20. yüzyılın en büyük jeopolitik felaketi" ifadesini kullandı.

Putin "Bu çöküşle tamamen farklı bir ülkeye dönüştük. Rusların 1000 yıldır inşa ettiği düzen ve gelişim çökmüş oldu. 25 milyon Rus, bağımsızlığını ilan eden cumhuriyetlerin toprağında kendini Rusya'dan kopmuş olarak buldu. Bu büyük bir insani trajediydi." dedi.

Putin Sovyetler Birliği döneminde ünlü Sovyet istihbarat teşkilatı KGB'nin bir çalışanıydı.

Rusya'da Sovyetler Birliği, Çarlık yönetimini deviren bir ihtilalle kurulmuştu. Buna rağmen Putin, Rus milliyetçiliği adına hem Sovyetler Birliği'ne hem de Çarlık dönemine sahip çıkması ile dikkat çekiyor.

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.