Putin Ukrayna'da savaşan Rus askerlerinin sayısını açıkladı

Putin Ukrayna'da savaşan Rus askerlerinin sayısını açıkladı

Rusya savaş alanında Ukrayna'ya karşı ciddi bir insan gücü avantajına sahip.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü televizyonda yaptığı açıklamada yaklaşık 700.000 Rus'un Ukrayna'da savaştığını söyledi.

Putin, operasyona katılan askerlerle televizyonda yaptığı toplantıda "Özel askeri operasyon bölgemizde neredeyse 700.000 kişi var" dedi.

Rusya, Ukrayna işgali için “özel askeri operasyon” ifadesini kullanıyor.

Aralık ayındaki yılsonu basın toplantısında Putin muharebe operasyonlarına katılanların sayısını 617,000 olarak vermişti.

Bunların 244.000'inin seferber edilenler olduğunu söyledi.

Asker sayısına ilişkin son rakam, Rusya'nın Mayıs ayında Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkiv bölgesinde büyük bir kara saldırısı başlatmasının ardından geldi.

Moskova halen "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı çatışmalarda verdiği kayıplar hakkında nadiren konuşuyor.

En son Eylül 2022'de 5.937 askerinin çatışmalarda öldüğünü söyleyerek resmi bir rakam vermişti.

Ancak birçok bağımsız analiz ve Batılı istihbarat servisleri tarafından yapılan değerlendirmeler Rus kayıplarının on binlerle ifade edildiğini gösteriyor.

Rusya savaş alanında Ukrayna'ya karşı ciddi bir insan gücü avantajına sahip.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın genellikle silahsız ve sayıca az olan saflarındaki personel ve moral-motivasyon sorunlarını kabul etti.

Kiev, erkeklerin askere alınma yaşını düşürdü ve askerlikten kaçanlar için cezaları ağırlaştırdı.

Zelenskiy Mayıs ayında AFP'ye verdiği demeçte şunları söyledi: "Yedeklere personel takviyesi yapmamız gerekiyor... Çok sayıda askeri birlik boş."

Zelenskiy Şubat ayında yaptığı açıklamada çatışmanın ilk iki yılında yaklaşık 31.000 Ukraynalı askerin öldüğünü söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.