Putin'den ABD'ye rest: 755 diplomat ülkeyi terk etsin

Putin'den ABD'ye rest: 755 diplomat ülkeyi terk etsin

Rusya başkanı Putin, ABD'nin diplomatik temsilciliklerinde görev yapan 755 Amerikalı personelin Rusya'yı terk etmesini istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'den Rusya'daki temsilciliklerde görev yapan personelinin sayısını azaltmasını istedi. Rossia 24 televizyonuna pazar akşamı konuşan Putin, ABD temsilciliklerinde çalışan 755 ABD'li görevlinin "Rusya'daki faaliyetlerine son vermesini ve ülkeyi terk etmesini" talep etti.

ABD Senatosu'nda Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararına tepki gösteren Putin, açıklamalarında ABD-Rusya ilişkilerinin yakında düzelmeyeceği mesajını verdi.

Rusya-ABD ilişkilerinin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Putin, "Durumun değişmesini uzun süre bekledik ve umduk" dedi. Putin, durumun gelecekte de değişmesini beklemediğini söyledi.

Rus lider, “Diğer olası tedbirlere veya diplomatik kurumların çalışmaları bakımından bu sayının çok veya az olduğu konusuna gelince, bu rakam oldukça fazla. Çünkü binin üzerinde diplomat ve teknik görevli Rusya’da çalıştı ve hala çalışıyor, bunların 755’i ise faaliyetlerine son vermeleri gerekecek. Bu oldukça fazla” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.