Rus ordusu Ukrayna'nın doğusundaki ilerleyişini sürdürüyor

Rus ordusu Ukrayna'nın doğusundaki ilerleyişini sürdürüyor

Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya'nın "tüm taktiksel yönlerde" ilerleme kaydettiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, toprak kazanımları elde etmek üzere taarruza geçtiği Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde küçük bir köyü ele geçirdiğini ilan etti.

Ukrayna'nın Umanske köyüne atıfta bulunan bakanlık, Rus birliklerinin "Donetsk halk cumhuriyetindeki Umanskoye köyünü kurtarmayı başardığını" söyledi.

Umanske, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'da askeri saldırı başlatmasından önce 180'den az nüfusu olan küçük bir köy olarak kayıtlarda geçiyor.

Söz konusu köy ölgenin ana şehri olan ve Rusya'nın kontrolü altında bulunan Donetsk'in yaklaşık 25 kilometre kuzeybatısında yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya'nın "tüm taktiksel yönlerde" ilerleme kaydettiğini söyledi.

Belousov, Moskova güçlerinin sadece bu yıl 880 kilometrekarelik alanı ele geçirdiğini söyledi.

Ukrayna'nın sayıca ve silahça üstün güçleri, özellikle Rusya'nın Mayıs ayı başında Ukrayna'nın ikinci büyük kenti olan Harkiv çevresinde yeni bir ilerleme başlatmasından bu yana, birkaç aydır baskı altında.

Rus askerleri doğuda Umanske'nin yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısındaki Pokrovsk'a doğru da yoğun bir şekilde ilerliyor.

Kiev, uzun süredir beklediği Batılı mühimmatın yakında teslim edilmesiyle birliklerinin savaş alanında üstünlüğü yeniden ele geçireceğini umuyor.

Aynı şekilde, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kiev'in Rusya içindeki belirli hedefleri vurmak için Amerikan tedarikli silahları kullanmasına izin verme kararı da Ukrayna'ya önemli bir destek sağladı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.