Rus vekil: Ukrayna'nın Kursk saldırısı üçüncü dünya savaşını başlatabilir

Rus vekil: Ukrayna'nın Kursk saldırısı üçüncü dünya savaşını başlatabilir

Ukrayna birlikleri 6 Ağustos'ta sınırı geçerek Rusya'nın Kursk bölgesine girmişti.

Rus RIA haber ajansının bildirdiğine göre, bir Rus milletvekili Cuma günü yaptığı açıklamada, Batı destekli Ukrayna saldırısının dünyayı küresel bir savaşın eşiğine getirdiğini söyledi.

Ukrayna birlikleri 6 Ağustos'ta sınırı geçerek Rusya'nın Kursk bölgesine girmiş ve o tarihten bu yana önemli ölçüde ilerleyerek Moskova'yı 200.000'den fazla kişiyi evlerinden tahliye etmeye zorlamıştı.

RIA, milletvekili Mikhail Sheremet'in şu sözlerini aktardı: “Batılı askeri teçhizatın varlığı, sivil altyapıya yönelik saldırılarda Batılı mühimmat ve füzelerin kullanılması ve yabancıların Rus topraklarına yönelik saldırıya katıldığına dair reddedilemez kanıtlar göz önüne alındığında, dünyanın üçüncü bir dünya savaşının eşiğinde olduğu sonucuna varılabilir.”

Rus parlamentosunun savunma komitesinin bir üyesi olan Sheremet, Washington'un reddettiği bir suçlama olan NATO ülkelerinin saldırı planlarına yeşil ışık yaktığını söyleyerek Putin'i destekledi.

Putin'in yardımcısı Nikolai Patrushev de Cuma günü Izvestia gazetesine verdiği bir röportajda saldırının arkasında Batı'nın olduğunu söyledi.

Patrushev, NATO ve Batılı istihbarat örgütlerinin Kursk saldırısının planlanmasına dahil olduğunu söyledi ancak bu konuda herhangi bir kanıt sunmadı.

Ukrayna ve müttefikleri Rusya'nın savaş çabalarında Çin, İran ve Kuzey Kore'den yardım aldığını söylüyor.

Cuma günü erken saatlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Rusya ile işbirliğini derinleştirme taahhüdünü yineledi ve Moskova'nın “barış ve adalet için kutsal savaşında” zafer kazanacağına olan inancını dile getirdi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum