Rusya ABD'ye karşı nükleer tehdidini artırıyor

Rusya ABD'ye karşı nükleer tehdidini artırıyor

Lavrov RIA'ya yaptığı açıklamada Rusya'nın başka adımlar da atmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov devlet haber ajansı RIA'ya verdiği mülakatta ABD'nin Avrupa ve Asya'da orta ve kısa menzilli füzeler konuşlandırması halinde Rusya'nın nükleer caydırıcılık alanında ilave adımlar atabileceğini söyledi.

RIA, ABD'nin Nisan ayında açıkladığı, Washington'un Çin'in artan militarizasyonu olarak gördüğü duruma yanıt olarak Hint-Pasifik bölgesine füze konuşlandırma planlarına atıfta bulundu.

Bu tür konuşlandırmalar daha önce Rusya ile imzalanan 1987 tarihli Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması kapsamında yasaklanmıştı. 2019 yılında ABD, Moskova'nın anlaşmayı ihlal ettiğini söyleyerek anlaşmadan resmen çekilmiş, Kremlin ise bu suçlamayı reddetmişti.

Moskova uzun süredir, Washington'un Asya ve Avrupa'da bu tür füzeleri konuşlandırma planlarına devam etmesi halinde, anlaşmanın sona ermesinin ardından kısa ve orta menzilli füzelerin konuşlandırılması konusunda önerdiği moratoryumu iptal edeceği uyarısında bulunuyordu.

Lavrov RIA'ya yaptığı açıklamada Rusya'nın başka adımlar da atmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Lavrov, "Nükleer caydırıcılık alanında ilave adımları göz ardı etmiyoruz çünkü komuta merkezlerimiz ve nükleer kuvvetlerimizin bulunduğu yerler Amerikan ileri üslü füzelerinin menzilinde olacak" dedi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.