Rusya, Almanya'ya füze yerleştiren ABD'yi nükleer silahla tehdit etti

Rusya, Almanya'ya füze yerleştiren ABD'yi nükleer silahla tehdit etti

Rusya, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli füzeler yerleştirme planına karşılık olarak nükleer füze konuşlandırma planından bahsetti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli konvansiyonel silahlar yerleştirme planına karşılık olarak Rusya'nın yeni nükleer füze konuşlandırmalarını gündeme alabileceğini söyledi.

Interfax haber ajansı Ryabkov'un, Rusya'nın Kaliningrad bölgesinin savunmasının özellikle odak noktası olduğunu söylediğini aktardı.

ABD geçen hafta yaptığı açıklamada NATO ve Avrupa savunmasına bağlılığını göstermek amacıyla SM-6, Tomahawk ve yeni hipersonik füzeleri içeren silahları 2026'dan itibaren Almanya'da konuşlandırmaya başlayacağını vurgulamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen ay yaptığı açıklamada Moskova'nın kısa ve orta menzilli kara füzeleri üretimine devam edeceğini ve gerektiğinde bunları nereye yerleştireceğine karar vereceğini dile getirmişti.

Interfax'ın aktardığına göre Ryabkov, Rusya'nın ABD'nin hamlesine en etkili yanıtı vermek için maliyet de dahil olmak üzere mümkün olan en geniş seçenekler arasından seçim yapacağını kaydetti.

Rusya ve ABD'nin konuşlandırmayı düşündüğü füzeler, 1987 tarihli bir ABD-Sovyet anlaşması kapsamında yasaklanmış olan orta menzilli füzeler. ABD 2019 yılında Rusya'yı anlaşmayı ihlal etmekle suçlayarak anlaşmadan çekilmişti.

Güvenlik uzmanları söz konusu hamlelerin, Ukrayna'daki savaş nedeniyle gerginliğin tırmandığı bir dönemde artan silahlanma yarışının bir parçası olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum