Rusya bu ay ikinci nükleer füze tatbikatını gerçekleştirecek

Rusya bu ay ikinci nükleer füze tatbikatını gerçekleştirecek

Söz konusu Rus füzelerinin 11 bin kilometre mesafedeki hedefleri vurabildiği belirtiliyor.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Rus ordusu Yars mobil nükleer füze rampaları ile bir aydan kısa bir süre içinde ikinci tatbikatını gerçekleştiriyor.

Interfax haber ajansının bildirdiğine göre Moskova'nın 700 kilometre doğusundaki Volga nehri havzasında bulunan füze rampası mürettebatı 100 kilometre mesafe kat ederek kamuflaj ve konuşlanma pratiği yapacak.

Tatbikatlar Temmuz ayı başında en az iki farklı bölgede gerçekleştirilen benzer tatbikatları takip ediyor ve Rusya'nın müttefiki Belarus ile birlikte taktik nükleer silah konuşlandırma tatbikatları gerçekleştirmesinden iki aydan kısa bir süre sonra yapılıyor.

Rusya'nın Kommersant gazetesi Salı günü birden fazla savaş başlığına sahip bir füze ile donatılmış sistemlerin 11.000 kilometre mesafedeki hedefleri vurabildiğini bildirdi.

Gazete ayrıca sistemlerin askeri araçların üzerindeki taşıyıcılara monte edilebileceğini ya da silolara yerleştirilebileceğini de yazdı.

Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana tek başına ya da Çin ve Güney Afrika gibi diğer ülkelerle birlikte çok sayıda askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Ayrıca hem Rusya hem de Ukrayna'ya sınırı olan Belarus ile askeri tatbikatlarını arttırarak bir dizi kapsamlı savaş talimi gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.