Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kimsenin Ukrayna’yı işgal gibi bir planı yok

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kimsenin Ukrayna’yı işgal gibi bir planı yok

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Ukrayna lideri Zelenskiy'nin yalan söylediğini, operasyonunun amacının Ukraynalıları zulümden kurtarmak olduğunu' öne sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Ukrayna lideri Zelenskiy'nin yalan söylediğini, operasyonunun amacının Ukraynalıları zulümden kurtarmak olduğunu' öne sürdü.

Luhansk ve Donetsk'teki Rusya destekli ayrılıkçıların yetkilileriyle bir araya gelen Lavrov burada açıklamalarda bulundu.

Lavrov'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Rusya, BM İnsan Hakları Toplantısı için Donbass’taki durumla ilgili özel bir sergi hazırlıyor"

"Batı, Ukrayna rejimini desteklerken, Kiev’in sivil halka yönelik işlediği askeri suçlara göz yumdu. Batı ve Ukrayna’nın eylemleri, Ukrayna’yı trajediye sürükledi."

"Batı, Ukrayna’nın kadın, çocuk ve yaşlıları öldürmesine, sivil altyapıların tahrip edilmesine göz yumdu, neo-Nazizm ve Rusofobinin hızla artmasını sessizce teşvik etti."

"Batı, Minsk anlaşmalarını sabote etmesi ve nihayetinde de bu anlaşmaları yok etmesi sırasında Kiev rejiminin yanında yer aldı. NATO ve Avrupa birliği, son haftalarda en sonunda güç kullanarak DHC ve LHC’yi ele geçirme girişiminde bulunduğu sırada Kiev’i korudu. Kiev. Ukrayna’nın NATO’ya girmesinden başka alternatif olmadığını söyleyip nükleer silah edinme tehdidinde bulundu. Bu durumda yardım talebine kayıtsız kalamazdık."

"Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinden Rusya’ya 110 binden fazla göçmen geldi."

"Mevcut Ukrayna yönetimini demokratik olarak kabul etmek için hiçbir imkan görmüyoruz."

"Kimsenin Ukrayna’yı işgal etmek gibi bir planı yok."

"Zelenskiy, Ukrayna’nın tarafsızlık statüsünü konuşmak istediğini söylerken yalan söylüyor."

"Ukrayna’nın dışarıdan kontrol edilen bir ülke ve Moskova’yı zapt etmek için kullanılan bir araç olmaya son vermesiyle ilgileniyoruz."

"Ukrayna halkının bağımsız olmasını, Neo-Nazizm’i ve Ruslara karşı soykırımı teşvik etmeyi amaçlayan dış müdahalenin kontrolünde bir hükümetin değil, tüm çeşitliliğini temsil edecek bir hükümete sahip olmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.