Rusya her ay 30 bin yeni askeri cepheye yolluyor

Rusya her ay 30 bin yeni askeri cepheye yolluyor

İstihbarat kaynakları Rusya'nın Ukrayna'da savaşmak üzere her ay 25 ila 30 bin askeri silah altına aldığını belirtiyor.

Rusya, Ukrayna'da sahada yaşadığı kayıplara karşın çok sayıda askeri silah altına alıyor.

ABD, İngiltere ve diğer Batılı ülkelerin istihbarat kaynaklarına göre Ukrayna'daki çatışmalarda her gün 1000 Rus askeri ölüyor veya yaralanıyor.

Bu oldukça büyük bir kayıp düzeyi olsa da Rusya, savaş dışı kalan askerlerinin yerine yenilerini koyma konusunda şimdiye kadar başarılı bir grafik ortaya koyuyor.

ABD'li yetkililer, Rusya'nın ayda 25 bin ila 30 bin yeni askeri silah altına alarak cepheye sürdüğünü, bunun da kabaca savaş dışı kalan asker sayısı kadar olduğunu vurguluyor. Bu durum Rusya'nın Ukrayna savunmasını yarmak için dalga dalga asker göndermeye devam etmesini sağlıyor.

Rusya bu şartlarda Ukrayna karşısında nüfus avantajını kullanıyor. Son süreçte Ukrayna'nın cephedeki kayıplarını telafi etme konusunda başarısız olduğu ifade ediliyordu. Rusya ise şimdiye kadar kaybettiği askerlerin yerlerine yenisini koymayı başardı.

Ancak her iki tarafın da cepheye sürdüğü askerler, ölen askerlerine nazaran daha eğitimsiz. Kısa süreli askeri eğitimlerden geçen bu askerlerin, oldukça az bir eğitim gördükten sonra cephe hattına sürüldüğü, bu sebeple de ölümlerin arttığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.