Rusya Trump'a yönelik suikastle ilgili olarak Biden yönetimini suçladı

Rusya Trump'a yönelik suikastle ilgili olarak Biden yönetimini suçladı

ABD eski başkan Trump'a yönelik suikast girişimiyle sarsılmış durumda.

Kremlin Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD başkan adayı Donald Trump'a Cumartesi günü düzenlenen suikast girişiminden mevcut ABD yönetiminin sorumlu olduğuna inanmadığını, ancak saldırıya yol açacak bir ortam yarattığını söyledi.

Cumhuriyetçi başkan adayının yüzünün kanlar içinde kalmasına neden olan ve suikast girişimi olarak soruşturulan saldırıda Trump, Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlenen bir miting sırasında kulağından kurşun yemişti.

Gizli Servis'ten yapılan açıklamada saldırganın öldüğü, bir katılımcının hayatını kaybettiği ve iki katılımcının da yaralandığı belirtildi. Reuters'a konuşan bir kaynak olayın bir suikast girişimi olarak soruşturulduğunu ifade etti.

Silah sesleri duyulduğunda 78 yaşındaki Trump konuşmasına henüz başlamıştı. Sağ eliyle sağ kulağını tuttu, ardından elini kulağına bakmak için aşağı indirdi ve Gizli Servis ajanları etrafını sarıp üzerini örtmeden önce kürsünün arkasında dizlerinin üzerine çöktü.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum