Rusya Ukrayna'da yeni bir saldırı başlattı

Rusya Ukrayna'da yeni bir saldırı başlattı

Rusya'nın Ukrayna'nın Harkiv kentine yönelik yeni bir saldırı başlattığı bildiriliyor.

Üst düzey bir askeri kaynak, Rus güçlerinin Cuma günü erken saatlerde Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkiv bölgesine zırhlı bir kara saldırısı başlattığını ve bir tampon bölge oluşturmak amacıyla sınır kasabası Vovchansk'ın bir kilometre yakınına kadar ilerlediğini bildirdi.

Saldırı, Rusya'nın 2022'deki işgalinden bu yana iki yıldan fazla bir süredir devam eden savaşta yeni bir cephe açacak.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Harkiv bölgesinin sınır hattında çatışmaların devam ettiğini ve Kiev'in bölgeye takviye güç gönderdiğini ifade etti.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sabah saat 5 sularında düşman tarafından zırhlı araçların koruması altında savunma hattımızı yarma girişimi oldu. Şu an itibariyle bu saldırılar püskürtüldü, farklı yoğunlukta çatışmalar devam ediyor."

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Ukraynalı askeri kaynak, Rus güçlerinin Ukrayna silahlı kuvvetlerini Rusya sınırından 10 kilometre kadar geriye itmeyi hedeflediğini belirtti.

Öte yandan bölgedeki Ukraynalı sivillerin tahliye edilmeye başlandığı dile getirildi.

Bir süredir Rusya'nın Harkiv kentini ve çevre bölgeleri ele geçirmek üzere saldırı başlatacağı ifade ediliyordu.

2022 yılındaki işgalin ilk döneminde Harkiv kenti ve çevresine saldıran Rusya, bölgeyi kontrol etmekte başarısız olarak geri çekilmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.