Rusya Ukrayna'nın doğusunda bir yerleşimi ele geçirdiğini açıkladı

Rusya Ukrayna'nın doğusunda bir yerleşimi ele geçirdiğini açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'nın doğu kesiminde gerçekleştirdiği saldırılarda yeni bir yerleşimi ele geçirdiği bildirildi.

Rusya Cumartesi günü, çatışmaların yaşandığı Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bir köyün daha ele geçirildiğini iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Pokrovsk'un yaklaşık 24 kilometre doğusundadaki Lozuvatske köyünü ele geçirildiğini bildirdi.

Ukrayna köyün ele geçirildiğini doğrulamadı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Cumartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada Ukrayna güçlerinin Pokrovsk bölgesinde 37 Rus saldırısını durdurduğunu ifade etti.

Bölgenin konumu:

En şiddetli çatışmaların Novooleksandrivka köyü yakınlarında yaşandığı ifade edildi. Lozuvatske'ye yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki bu köy geçen ay Rusya tarafından ele geçirilmişti.

Ukrayna'nın saldırıları sürüyor

Öte yandan, Ukraynalı medya kuruluşu Ukrainska Pravda'nın Cumartesi günü bir askeri istihbarat kaynağından aktardığına göre, Ukrayna drone'ları Rusya'nın kuzeyindeki bir askeri havaalanında bir Rus Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağını vurdu.

Kaynak, "Ukrayna askeri istihbaratının Olenegorsk yakınlarındaki operasyonu sonucunda, Rus işgalcilerin stratejik havacılık üssü olan Olenya askeri havaalanında uzun menzilli bir TU-22M3 süpersonik bombardıman uçağı vuruldu" dedi.

Kaynak, vurulan havaalanının Ukrayna sınırından 1800 kilometre uzaklıkta olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.