Rusya Ukrayna'nın saldırdığı Kursk bölgesinde olağanüstü hal ilan etti

Rusya Ukrayna'nın saldırdığı Kursk bölgesinde olağanüstü hal ilan etti

Rusya yönetiminin, Ukrayna'nın karadan saldırı düzenlediği Kursk bölgesinde olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi.

Ukrayna, Şubat 2022'den bu yana devam eden çatışmalar sırasında Rusya'ya yönelik en büyük saldırılarından birini gerçekleştirdi.

Çok sayıda Ukrayna zırhlı aracı Rusya'nın Kursk bölgesine girmiş durumda.

400 kilometrekareden fazla alan Ukrayna ordusu tarafından ele geçirilirken, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Kursk bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi.

Rus yetkililere göre, yaklaşık 1000 Ukraynalı asker, insansız hava araçları ve ağır toplarla desteklenen tanklar ve zırhlı araçlar kullanarak 6 Ağustos günü erken saatlerde Rusya sınırını ihlal etti. Birlikler 7 Ağustos akşamına kadar saldırılarına devam etti ve Rus savunmasının derinliklerine sızdı.

Perşembe günü Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna'nın ilerleyişini durdurduğunu iddia etse de bölgede Ukrayna saldırısının tüm şiddetiyle sürdüğü kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna saldırısını "büyük bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise "Rusya'nın başlattığı savaşın sonuçlarını hissetmesi gerektiğini" ifade ederek, üstü örtülü bir şekilde saldırıyı üstlendi.

Rus yetkililere göre Kursk bölgesinin sınır hattında yaklaşık 3 bin sivil tahliye edilmiş durumda.

Öte yandan Rus askeri kaynaklar, Ukrayna güçlerinin Suca gaz aktarım ve ölçüm istasyonunun kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

Suca gaz istasyonu, Rus doğal gazının Avrupa'ya taşınmak üzere Ukrayna'nın gaz iletim sistemine tek giriş noktası niteliğinde. Bölgedeki çatışmalara rağmen Ukrayna Enerji Bakanı Suca üzerinden gaz geçişinin halen devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.