"Rusya Ukrayna'ya silah gönderen firmanın CEO'suna suikast girişiminde bulundu"

"Rusya Ukrayna'ya silah gönderen firmanın CEO'suna suikast girişiminde bulundu"

Rusya'nın Ukrayna'ya silah gönderen bir firmanın CEO'suna suikast düzenleme girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

CNN'in Perşembe günü kimliği açıklanmayan beş ABD'li ve Batılı yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD istihbaratı bu yılın başlarında Rusya'nın Ukrayna için top mermileri ve askeri araçlar üreten Alman silah üreticisi Rheinmetall'in CEO'suna suikast planladığını ortaya çıkardı.

CNN'e göre Rheinmetall CEO'su Armin Papperger'i öldürme planı, Rus hükümetinin Avrupa genelinde Ukrayna'nın savaş çabalarını destekleyen savunma sanayi yöneticilerine yönelik bir dizi suikast planından biriydi.

Haberde ABD'nin Almanya'yı bilgilendirdiği ve Alman güvenlik güçlerinin Papperger'i koruduğu belirtildi.

Rheinmetall yaptığı açıklamada güvenlik yetkilileriyle düzenli istişare halinde "gerekli önlemlerin her zaman alındığını" vurguladı.

Dünyanın en büyük topçu ve tank mermisi üreticilerinden biri olan şirket Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından üretimini artırmaya başladı.

Rheinmetall Mayıs 2023'te Ukrayna'da tank inşa etmek ve onarmak üzere Ukrayna devlet şirketi Ukroboronprom ile ortak bir girişim kurmuştu.

Rheinmetall Şubat ayında da Ukrayna'da bir mühimmat fabrikası açmayı planladığını duyurmuştu.

İki ay sonra, 11 yılı CEO'luk olmak üzere 34 yıldır Rheinmetall'de çalışan Papperger, "aşırı solcu aktivistler" olduğunu söylenen kişiler tarafından bahçeli evinin ateşe verilmesiyle manşetlere çıktı.

Washington'da devam eden NATO zirvesinde raporla ilgili bir soru üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya'nın siber saldırılar ve altyapı sabotajlarını da içeren hibrit bir saldırı savaşı yürüttüğünü söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.