Rusya'dan Erdoğan-Esed görüşmesine ilişkin açıklama

Rusya'dan Erdoğan-Esed görüşmesine ilişkin açıklama

Kremlin, Rusya'nın Türkiye ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin düzeldiğini görmek istediğini söyledi.

Türk medyasında Beşar Esed ile Tayyip Erdoğan’ın Moskova’da görüşeceğine dair haberlere Kremlin’den açıklama geldi.

Kremlin, Rusya'nın Türkiye ile Esed rejimi arasındaki ilişkilerin düzeldiğini görmek istediğini söyledi.

Daily Sabah gazetesi konu hakkında bilgi sahibi olan ve ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde böyle bir görüşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmelere aracılık edeceğini yazdı.

Ancak kısa bir süre sonra NTV’nin “diplomatik kaynaklara” dayandırdığı başka bir haberde söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Rusya'nın yakın müttefiki Esed Temmuz ayında yaptığı açıklamada Erdoğan'la ancak muhaliflere verdiği desteği kesmesi ve Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi gibi temel konulara odaklanmaları halinde görüşebileceğini söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın başkentinde bir Erdoğan-Esed görüşmesi olasılığı sorulduğunda şunları söyledi:

"Türk ve Suriyeli temsilciler arasında çeşitli düzeylerde belirli temasların gerçekleştirilmesini kolaylaştırma konusu gerçekten gündemde. Pek çok ülke ve elbette bölgede önemli bir rol oynayan bir ülke olarak Rusya, iki ülkenin ilişki kurmasına yardımcı olmak istiyor. Bu tüm bölge için çok önemli."

Ancak Peskov Moskova'da bir toplantı yapılacağını teyit etmedi ve şimdilik konuyla ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.