Şam ile SDG arasında imzalanan anlaşma hangi aşamada?
Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, SDG komutanı Mazlum Abdi ile Suriye topraklarının bütünlüğünü vurgulayan ve bölünmeyi reddeden bir anlaşma imzalamıştı.
Al Jazeera'ye konuşan kaynaklar Suriye Devlet Başkanlığı'nın Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile varılan anlaşmanın detaylarını takip etmek üzere beş kişilik bir komite kurduğunu ve bu komitenin Çarşamba günü Mazlum Abdi ile bir araya geleceğini söyledi.
Başkanlığını eski Deyrizor Valisi Hüseyin El Salameh'in yapacağı komite, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve SDG komutanı Mazlum Abdi tarafından imzalanan anlaşmanın uygulanmasını denetleyecek ve sürecin kalan detaylarını takip edecek.
Bu bağlamda Suriye Devlet Başkanlığı tarafından görevlendirilen komite ile Mazlum Abdi'nin yarından sonra Çarşamba günü Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde bir araya gelmesi için hazırlık yapılıyor.
Kaynaklara göre daha sonra anlaşmada ele alınan ekonomik, siyasi ve askeri konuları görüşmek üzere uzman komiteler oluşturulacak.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, SDG komutanı Mazlum Abdi ile Suriye topraklarının bütünlüğünü vurgulayan ve bölünmeyi reddeden bir anlaşma imzalamıştı.
Anlaşma ayrıca tüm Suriye topraklarında ateşkes ilan edilmesini ve Kürt toplumunun devletin ayrılmaz bir parçası olduğunu, vatandaşlık ve anayasa haklarının garanti altına alınmasını öngörüyor.
Anlaşmada ayrıca Suriye'nin kuzeydoğusundaki sivil ve askeri kurumların Suriye devlet yönetimine entegrasyonunu öngördüğünü de belirtiliyor.
Kaynak: Mepa News